Toimintasuunnitelma 2013


Espoon Golfseuran junioritoimikunnan tehtävänä on huolehtia alle 21-vuotiaiden jäsenten harjoittelusta, pelaamisesta ja kilpailemisesta. Junioreille järjestetään kesäkaudella viikoittain laji- ja oheisharjoittelua seuravalmentajien johdolla. Kilpajunioreille järjestetään myös talvikaudella lajiharjoittelua sekä TPI-fysiikkatreeniä.

Varsinaisen huippu-urheiluvalmennuksen lisäksi lapsi- ja nuorisovalmennusta kehitetään edelleen. Seuran pro junioritoimikunnan ohjaajien kanssa vastaa valmennuksesta. Tavoitteena on saada toimintaan mukaan eri-ikäisiä ja eri tasoille pyrkiviä pelaajia.

Yhteistoimintaa seuran ja espoolaisten koulujen välillä jatketaan edelleen. Kouluille tarjotaan mahdollisuutta lajiin tutustumiseen seuran lainavälinein.


Kilpagolf
Kaudella 2013 kilpajuniorit osallistuvat Finnish Junior Tourille ja Aluetourille sekä osa myös aikuisten Finnish Tourille. Kilpajuniorit harjoittelevat seuran pron ja/tai oman valmentajansa johdolla sekä itsenäisesti.

Kilpajunioreiden saadessa seuralta tukea valmennusta, itsenäistä harjoittelua ja kilpailemista varten, vaaditaan heiltä myös sitoutumista tavoitteelliseen harjoitteluun sekä edellytetään osallistumista seuran osoittamiin kilpailuihin. Jokainen tukea saava kilpajuniori toimittaa harjoittelu- ja kilpailusuunnitelmansa kaudelle 2013  junioritoimikunnan ja urheilutoimikunnan puheenjohtajille sekä prolle.

Kilpajuniorit osallistuvat seuran sisäisten sekä avoimien kilpailujen järjestely-, valvonta- ja startteritehtäviin sekä harrastajien ohjaamiseen kesän golfkouluissa. Näihin varatut päivät merkitään etukäteen harjoitus- ja kilpailusuunnitelmaan.

Harrastegolf
Vain pieni osa EGS:n juniorijäsenistä käy harjoittelemassa ja pelaamassa kentällä. Monien harrastelijoiden pelaamisen esteenä vaikuttaa olevan omanikäisten ja/tai samantasoisten pelaajien puute. Tavoitteena on mahdollisimman monen lapsen ja nuoren aktivoiminen seuran toimintaan. Juniorijäsenten lisäksi tulevia tapahtumia tarjotaan myös seuraan kuulumattomille junioreille.

Kesäkuussa järjestetään kolme kaikille avointa kolmipäiväistä golfkoulua, jossa lajitaitojen harjoittelun lisäksi vahvistetaan perusliikuntataitoja sekä pelataan golfia tukevia maila- ja pallopelejä. Kurssin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat junioritoimikunnan ohjaajat ja seuran prot.

Golfkoulun jälkeen koko pelikauden ajan harrastajajunnuilla on mahdollisuus osallistua viikoittaisiin valmennusryhmiin, jotka kootaan ikä- ja taitotason mukaisesti. Näissä harjoituksissa valmentaja toimii pro. 

Golfkouluun ja kesävalmennukseen ilmoittautuvat ensin seuran omat juniorit ja jäsenten lapset. Mikäli paikkoja jää, tarjotaan golfkoulun harjoitusmahdollisuutta myös seuran ulkopuolisille lapsille ja nuorille.

Ohjatussa harjoittelussa mukana olevien toivotaan osallistuvan Zemppitourin osakilpailuihin, mikäli ikä ja taitotaso sen sallivat.

Seura tukee omien junioreidensa harjoittelua osallistumalla valmennus- ja kilpailukuluihin. 


Pelitaitoharjoittelu kentällä
Seuran ohjatussa toiminnassa mukana oleville harrastajajunioreille tarjotaan myös mahdollisuutta kiertää 6-9 reikää kentällä ilman riittävää tasoitusta. Harjoittelu on mahdollista ruuhkattomina iltoina vastuullisen huoltajan seurassa.
 Vaatimuksena pelitaitoharjoittelulle on ohjattuun toimintaan osallistuminen sekä green card tai pro Minkkisen antama "ehdollinen green card". Ruuhkattomuuden määrittelee caddiemaster. Harjoittelusta peritään normaali kierrosmaksu ja harjoituskierroksen aikana on noudatettava golfin sääntöjä ja etikettiä.


Edut pelikaudella
Juniorit saavat ostaa polettikortteja pallokoneeseen alennettuun hintaan.
Valmennuksessa mukana olevien harrastajajunioreiden kilpailumaksuista vastaa seura.

Junnukapteeni
Junnukapteeni toimii ensisijaisesti lasten ja nuorten, sekä harrastaja- että kilpapelaajien edusmiehenä junioritoimikunnassa. Junnukapteeni tuo junioritoimikunnalle ja sitä kautta hallitukselle mielipiteitään junioritoiminnan kehittämisestä ja toimintaan osallistumisesta sekä vie pelaajille toimikunnan ja hallituksen terveiset. Tarvittaessa junnukapteeni toimii myös seuran edustustehtävissä. Junnukapteeni valitaan vuodeksi kerrallaan.