28.3.2011

Green card

Green cardin tavoitteena on varmistaa, että pelaajalla on riittävät valmiudet pelata golfia sujuvasti ja turvallisesti muita pelaajia vaarantamatta.

Golfliitto on uudistanut Green card -järjestelmää. Suoritus sisältää kolme osa-aluetta: säännöt, etiketin ja pelitaidon. Ne testataan sekä kirjallisella sääntökokeella että kentällä pelattavalla pelikokeella. Erillisiä lyöntikokeita ei enää ole. Espoon Golfseurassa pohditaan vielä kevään aikana,  miten pelitaitokoe on tarkoituksenmukaista junioreiden kohdalla järjestää.


Sääntö- ja etikettikokeen kysymyksiin vastatessa saa käyttää sääntökirjaa. Junnupelaajien kannattaa käyttää "Pientä sääntö- ja etikettiopasta", josta löytyy kaikki tarvittava tieto.


Pelitaitokokeessa pelataan 3-9 reikää. Pelin aikana varmistetaan, että pelaaja hallitsee tärkeimmät sääntö- ja etikettiasiat ja että pelitaidot riittävät pelaamiseen kentän vauhdissa. Riittää, että pallon saa lyödessä aina ilmaan ja osaa peruslyönnit. Tuloksella ei ole yhtä suurta merkitystä kuin sujuvalla pelaamisella. 
Green card -suoritusta kannattaa harjoitella käymällä vanhempien  kanssa mahdollisimman paljon pelaamassa niillä kentillä, joille pääsee ilman tasoitusta.


Joissakin tilanteissa on tarkoituksenmukaista harjoitella pelitaitokoetta varten myös omalla kentällä. Tämän linkin takaa löydät poikkeuksellisesti sovitut mahdollisuudet harjoittelulle.

Pelikokeen hyväksyy EGS:ssa pro Harri Minkkinen. Ajanvaraus prolle, sekä tunneille että CG:n vastaanottamiseen, tapahtuu caddiemasterin toimistossa sijaitsevaan varausjärjestelmään. Pron yksityistunnit eivät kuulu seuran tukemaan valmennukseen, joten kustannuksista vastaa golfari.




Ei kommentteja: